Program Bütçe Sistemi, E-Bütçe Sistemi Ve 2021 Yılı Mali İşlemler Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirilmiştir

Strateji geliştirme birimlerinin çalışma usul ve esasları hakkında yönetmelik kapsamında; Strateji geliştirme birimlerinin, harcama birimlerine mali konularda danışmanlık hizmeti sunma ve bu amaçla mali yönetim ve kontrol ile denetim konularında gerekli bilgi ve dokümantasyonu, yetki ve görevleri çerçevesinde oluşturarak uygun araçlarla muhataplarını bilgilendirme faaliyetleri, Üniversitemizin harcama birimleri ile koordinasyon ve uygulama birlikteliğinin sağlanması adına oldukça önem arz etmektedir.

Başkanlığımız tarafından Mart ayında Üniversitemiz fakülte,  enstitü,  yüksekokul,  meslek yüksekokulu sekreteri ve ilgili idari personelin katılımıyla program bütçe başta olmak üzere mali hizmetler konularında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Toplantıda “Program Bütçe Sistemi, E-Bütçe Sistemi ve 2021 Yılı Mali İşlemler” konuları hakkında bilgilendirme yapılmıştır. 30 Mart 2021 tarihinde Üniversitemiz tarafından kullanılan BigblueButton programı üzerinden çevrimiçi toplantı gerçekleştirilmiştir.

Strateji Geliştirme Dairesi Başkanımız Alaattin SORUKLU’ nun açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Başkanımız; Kısa-orta ve uzun vadede Üniversitemizin harcama birimlerine yönelik gerçekleştirilen eğitim ve bilgilendirme toplantılarının, iletişimin güçlendirilmesi, koordinasyon ve uygulama birlikteliğinin sağlanması adına mutlak yarar sağlayacağını belirterek, bundan sonraki süreçte eğitim ve bilgilendirme toplantılarının etkinlik takvimine göre devam edeceğinin bilgisini aktarmıştır.

Açılış konuşmasının devamında Bütçe ve Performans Birimi personeli Göknur ERDOĞAN, tarafından “Program Bütçe Sistemi ve e-bütçe sistemi” hakkında sunumlarda 2021 yılı itibarıyla geçişi tamamlanan program bütçe yapısına ve uygulamalarına dikkat edilmesi gereken hususlara ve e-bütçe sisteminin nasıl kullanılacağından ayrıca yıl içerisinden yaşanan ya da yaşanabilecek aksaklıkların giderilmesi için yapılması gereken konulara değinilmiştir.

Program devamında Muhasebe Yetkilisi Serdar BALIKÇI, tarafından“2021 Yılı Mali İşlemler” hakkında sunumda genel değerlendirmelerde bulunarak, herhangi bir aksamaya sebebiyet verilmemesi açısından harcama belgelerinin ödenmek üzere başkanlığımıza zamanında gönderilmesi hususunda hatırlatmalarda bulunulmuştur. 

Ayrıca tüm sunumlarda, katılımcıların konulara soru cevap yöntemiyle aktif katılımı, programın amaç ve hedeflerine ulaştığının bir göstergesi olarak değerlendirilmiştir. Başkanlığımız tarafından yıl içerisinde harcama birimlerine yönelik eğitim ve bilgilendirme toplantılarına devam edilecektir. 


2021 Yılı Mali İşlemler Genelgesi 



HIZLI ERİŞİM