2017 Birim Ziyaretleri Kapsamında İlk Ziyaret İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına Gerçekleştirildi


2017 Birim Ziyaretleri Kapsamında İlk Ziyaret İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığına Gerçekleştirildi


Bu kapsamda ilk birim ziyareti 03.03.2017 tarihinde İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına gerçekleştirildi. Daire Başkanımız Alaattin SORUKLU, Muhasebe Biriminden; Serdar BALIKÇI, Esra KÖLEŞ, M. Emin EROL Bütçe ve Performans Programı Biriminden; İpek ÖZER, Feride KÖYLÜ, Kenan EMİROĞLU Ön Mali Kontrol Biriminden; Yunus HAN İç Kontrol-Stratejik Planlama Biriminden; Mazlum DOĞAN’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bu ziyarette 2016 Mali yılı değerlendirilerek 2017 mali yılından beklentiler aktarıldı.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyarette; İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığının 2016 mali yılında 816 tane ödeme evrakı geldiğini bu evrakların yaklaşık olarak 19.000.000 TL tutarında olduğunu; en çok ödemenin ise Aralık ayında gerçekleştiğini, bir önceki yıla göre evrak sayısındaki düşüşe dikkat çekildi.

İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Elvan TURAN ise, evrak sayısındaki bir önceki yıla göre düşüşün merkezi alım ya da merkezi ihale yapılarak karşılanmasından kaynaklandığını belirterek iki birimin uyumlu çalıştığını ve bundan sonra da uyumlu çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Başkanımız Alaattin SORUKLU ise, Üniversitemizin harcamalarını disipline ederek mali bir disiplin geleneği oluşturulduğunu bunun da Üniversitemizin gerek Sayıştay Başkanlığı gerekse diğer Kurumlar nezdinde konumunu farklı yerlere taşıdığını bunun ise hep birlikte uyumlu çalışarak elde edildiğini bu uyumun her gün biraz daha artarak devam edeceğine inandığını söyledi.

İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Elvan TURAN, başkanlığımızla gerek bütçesel gerekse iş uyumu noktasında herhangi bir problemin yaşamadığını, sorunlara hızlı çözüm üretilme noktasında yardımlarından dolayı Başkanımız Alaattin SORUKLU’ya  teşekkürlerini iletti.

Başkanımız Alaattin SORUKLU ise Elvan TURAN’ın şahsında İdari ve Mali İşler Dairesi personeline işbirliği içinde çalışılmasından dolayı teşekkür etti.  

 




HIZLI ERİŞİM